Skip to main content

Viscursus voor de jeugd

Elk voorjaar organiseert, bij voldoende aanmeldingen, HSV ’t Vangertje Dinkelland een viscursus voor de jeugd.  We vinden het belangrijk dat een beginnend visser op een goede en duidelijke manier leert hoe hij of zij moet vissen. Alle onderdelen van de hengelsport komen aan de beurt. Zo worden de verschillende soorten vis die je kunt vangen besproken, hoe zien ze eruit, waar leven ze, wat eten ze, enzovoort. Daarnaast wordt er gekeken naar de soorten aas en lokvoer wat je kunt gebruiken. Ook de hengels, het snoer, de dobbers en de haakjes worden besproken. Je leert er ook zelf vistuigjes maken. Kortom, je leert er alle basisbeginselen van de hengelsport.
 
Naast de techniek komt er nog een zeer belangrijk onderdeel aan bod: het omgaan met de natuur en de vissen. Een hengelsporter dient altijd respect te hebben voor de natuur en voor de vissen die hij of zij vangt. Alleen op die manier is een goede en duurzame hengelsport mogelijk. Kortom: de gevangen vis netjes en voorzichtig behandelen en je visplek altijd weer schoon, netjes en onbeschadigd achterlaten, rommel gaat mee terug naar huis.
 
Dat de cursus geen flauwekul is zie je ook aan het feit dat je wat huiswerk mee krijgt. Je moet een aantal opdrachten thuis doen waardoor je nog beter en sneller de hengelsport gaat begrijpen. Dit is echt niet moeilijk en veel werk, maar het hoort wel bij de cursus. Aan het eind van de viscursus ontvang je een diploma dat aangeeft dat je als visser alle basispunten van de hengelsport kent, dat je die ook kunt uitvoeren en dat je daarom klaar bent voor het echte vissen. Dit alles gebeurt natuurlijk op een hele gezellige en vrolijke manier, het is tenslotte een hobby die lol en plezier moet brengen!
 
Na de cursus kun je je natuurlijk opgeven voor de viswedstrijden die we speciaal voor de jeugd organiseren. Deze wedstrijden zijn keileuk en je leert ook nog veel erbij. Daarnaast zie je op deze site wat je positie is na de wedstrijd. Tijdens de wedstrijden worden er ook vaak foto’s gemaakt, die ook hier op de site weer kunt bekijken. En zeg nou zelf, wat is er mooier dan op de foto komen met een mooie gevangen vis? Kom erbij en doe mee, we zien je graag komen!
 
Wil je ook wel eens aan de viscursus mee doen? Geef je dan op bij een van de jeugdleiders van HSV ’t Vangertje Dinkelland, Rick (06-30230786) of Henk (06-57649639)